redonyablak.hu - Az otthon melegéért

Passzívház rendszerek

A passzívház nyílászáróinak beépítése eltér a hagyományostól.  Az ablakok csatlakozása a homlokzathoz ugyanis hő-hídként jelentkezik, aminek a mutatószáma a PSZI(beépítés) és nagyban függ a beépítési módtól.

A mi épületünk EPS zsalus rendszerű, kívül 30 cm EPS utána 15 cm teherhordó beton mag, belül pedig 5 cm EPS. Az ablakok rögzítési síkja a 30 cm-es külső EPS rétegben van, kb. 15 cm-re a külső falsíktól. Ennek egyrészt az az oka, hogy ebben a helyzetben a beépítési hő-híd minimális, másrészt ha beljebb tennénk a betonmag síkjába, akkor a 30 cm KÁVA nagy árnyékolást jelentene.

Az EPS zsalus rendszer előnye, hogy a külső 30 cm-es EPS réteg könnyen elviseli az ablak súlyát, teherhordóként működik, így az ablakokat a beton maghoz elegendő vékony tokrögzítőkkel rögzíteni, mert ezek feladata nem az ablakok megtartása, hanem csak a pontos helyzetének beállítása addig, amíg az EPS és az ablaktok közötti részt PUR habbal nem fújjuk ki és az nem rögzíti be az ablakot.

Viszonylag egyszerű az ilyen szerkezettel épülő házakhoz az ablakok méretének a meghatározása is. Az ablakok magassága ugyanis a 25 cm-es elemek miatt célszerűen 25cm egész számú többszöröse kell legyen a szélesség pedig az 5 cm-el oszthatónak kell lennie. Ezek a beépítési méretek, a gyártási méretnek mindkét irényban 2-2 cm-rel kisebbnek kell lennie, hogy az ablak körül 1-1cm rés maradjon a beállításhoz és a PUR hab számára a rögzítéshez.

Ugyanez a feladat egy téglafalra ragasztott EPS rendszer esetén nagyságrendileg nagyobb, hiszen ott olyan konzolokat kell gyártani amik az ablakok súlyát ráterhelik a téglafalra hiszen a ragasztott EPS nyilván nem képes annak felvételére.  A konzolok ugyanakkor hőhidak…
A másik probléma amit meg kell oldani; az ablaktok és az EPS közötti rés légtömör lezárása. A PUR hab ugyanis, ami kitölti ezt a rést, nem légtömör. Ezért az ablak tokra kívül és belül is ILLBRUCK szalagot kell ragasztani, ami rögzítés után eltakarja a PUR habbal kifújt rést. A belső szalag párazáró kell hogy legyen, a külső viszont páraáteresztő, hogy amennyiben mégis bejut a résbe a pára az kifelé ki tudjon száradni.

Az ILLBRUCK szalagról itt lehet olvasni, és a katalóguson a beszerzési hely is megtalálható, 50m-es tekercs ára kb. 15.000 Ft.  (Ezt csak tájékoztatásul azért írom le, mert mi az építésnél a ház egy részébe az ablakok berakását az egyik legnagyobb magyarországi passzívház ablakokat is forgalmazó cég szakemberétől rendeltük meg. Ő a munkát meglehetősen drágán ugyanakkor rossz minőségben végezte el (volt ablak, amit ki is kellett vennünk később, mert több mint 2 cm-t tért el a függőlegestől a beállítása) és az ILLBRUCK szalagokat az árának a négyszereséért számította fel, amit sajnos csak utólag tudtunk meg. Természetesen a többi ablakot és a bejárati ajtókat  már magunk állítottuk be, és az ILLBRUCK szalagokat is sikerült megfelelő áron beszereznünk hozzá, a fotók már erről készültek.

a külső belső szalagok elhelyezése:

Passzívház kivitelezés 1

a beépítő fülek elhelyezése:

Passzívház kivitelezés 2

a nyílászáró elhelyezése függőleges beállítása tokrögzítők becsavarozása:

Passzívház kivitelezés 3

vízszintes beállítás szalagok:

Passzívház kivitelezés 4

a beépítési hézag kitöltése purhabbal:

Passzívház kivitelezés 5

a belső párazáró szalag felragasztása a falhoz

Passzívház kivitelezés 6

Energeto 8000ED
Passzívház rendszer

Passzívház kivitelezés 7Műanyag ablak profil a modern ragasztási technológiának köszönhetően a szárny és tok kamra habbal töltött ,a merevítés pedig üvegszálas műanyag, ez által egy nagyon jó  keret és  szárny kombináció alakítható ki,amitől nagyon  jó a hőszigetelő értéke. 6 kamrás rendszer egyszerű stílusban 85 mm beépítés mélységgel.Energeto 8000ED Passivhausfenster » 
Az ALUPLAST IDEAL 8000 passzívház ablakrendszer elsőként alakította ki az acélmerevítés nélküli műanyag nyílászáróit az Aluplast Energeto-t. A belső speciális PowerDur merevítő lamellák és a ragasztott üveg technológia alkalmazása biztosítja az ablakok megfelelő stabilitását, újításának köszönhetően kiváltásra kerülnek a fémmerevítések, létrehozva a kiemelkedően jó hőszigetelést.
A jövő – Az energiafelhasználás csökkentése
A modern technológiának köszönhetően az Energeto® ablak rendkívül gazdaságos, a hőszigetelésben a profilszerkezet Uf = 0,82 W/m2K a teljes szerkezet 3 rétegű üvegezéssel Uw = 0,8 W/m2K, a megtakarítás mintegy 20%-os, míg a súlycsökkenés akár a 25%-ot is elérheti.
Passzív – innovatív
Az ablakszárny üveggel való összeragasztása innovatív, a műanyag ablakgyártás teljesen új dimenziója nyílik meg a hőszigetelés és az energia-megtakarítás területén. Az új technológia által nagyobb a betörésvédelem, szebb és karcsúbb a design, az alacsonyabb profilkialakításnak köszönhetően több beeső fényt biztosít otthonunk számára. 

FA - Passzív FA-ALU ablak

Termékcsaládunk Passzív Fa - Alu tagjának esetében nem számít, hogy közelít a tél vagy tombol a nyár, hiszen a háromrétegű, 44 mm vastagságú, kiváló minőségű alapanyagokból.

Passzívház rendszer kivitelezés 8

készülő hőszigetelő üvegszer kezetnek köszönhetően mindig biztosított a megfelelő hőmérséklet otthonában. Kapcsoljon ki és élvezze a termékcsalád által nyújtott biztonságot és nyugalmat!
Szigetelési értékek:
Három rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4-18-4-18-4 szerkezetű.
Ug= 0,6 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
Uw=0,78 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)

Passzív minimál FA-ALU ablak
A  Minimál  Passziv Fa -  Alu  ablaktípusban találkozik a fa melegsége az alumíniumtisztaságával és méltóságával.

Passzívház rendszer kivitelezés 9Termékcsaládunk ezen tagjánál a mai kor tervezte házak egyenes vonalvezetése, a kocka és téglatest alakú helységek, vonalai jelentkeznek a profilon. 

Ajánljuk a profilt olyan passzív házhoz vagy passzív ház közeli kondicókkal ellátott épülethez ahol fontos a stliusjegyek, a vonalak találkozása.
Szigetelési értékek:
Két rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4 lowe - 16 - 4 - 16 -4  lowe szerkezetű.
Ug= 0,6 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
Uw= 0,78 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
g= 49% (összenergia áteresztés)

Termoscudo passziv ablak

Innováció, a rugalmasság és az állandó fejlődés eredményeként megszületett, egy  optikailag keskeny fa és alumínium ablak együttes  passzívházakhoz kifejezetten.
Uw= 0,78 W/m2K
Garantált bevizsgált értékek a PasszivHáz intézetében Darmstadtban, egyedi megjelenés, páratlan forma, külső oldalon minimál keskeny szerkezet és síkbazárodó forma.
Minimál DESIgN bárki számára!
Logikus választás a Termoscudo Passzív Ablak a többi passzív rendszerhez képest a profil vastagság 97,5 mm míg van olyan rendszer ahol ez 130-150 mm közé esik.

Passzívház rendszer kivitelezés 10Jól megtervezett, átfontolt profil, a csúcstermékek Kedvelőinek! 

Mi is a Termoscudo Passzív Ablak?

Egy komplett rendszer, amiben belső oldalon, minimál kialakítású szögletes profil, a középső réteg XPS  nevű  tömör szigetelőanyag található, amelynek a hőáteresztési tényezője csupán 0,059 W / (m² K). Nagyon kedvező a merevsége és a rugalmassága, és garantált a szakítószilárdsága. A külső oldalon az alumínium vértezés, síkbailleszkedő, síkbazárodó verzióban.

Fő küldetése:
A kortárs design, tiszta szögletes vonalak, letisztult formák, a koncepciók extrém hőszigetelési teljesítményei a főbb jellemzői a Jankó Ablak Passzív rendszerének.

Válaszható Színek
Színek tekintetében a Ral kártya színei választhatóak, de igény alapján fényes; félfényes; matt színek állnak a rendelkezésünkre. Megtalálhatók a színek között egyedinek mondható inox hatású alumíniumok, és az oxypulver prémium felületek.

Tulajdonságok:
    - Design és életstílus
    - Top – értékek, top üvegezés
    - Keskeny keret optika
    - Beépítési mélység 97,5 mm
    - Külső oldalon SÍKBAZÁRODÓ
    - 4 x Gumitömítés

Passzív ház ablak előnyei:
    - nagyon kedvező hőszigetelési értékek
    - gyorsan megtérülő befektetés a hosszú fűtési időszak végett kisebb fűtés számlák
    - megnövelt komfort a használójának
    - könnyű fenntarthatóság
    - nincs páralecsapódás, nem szükséges az ablak alá fűtőtestet helyezni
    - speciális és mégis fokozottan stabil termék
    - tok / szárny vastagság 97,5 mm / 114 mm

 

 

arajanlatkeres.png

 

 

Nyílászáró, Ajtó, Ablak és Árnyékolás termékek szabvány és egyedi gyártása. Szolgáltatásaink:

 • Tanácsadás

  Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre telefonon, Email-en vagy személyesen irodánkban ahol akár a gyártási folyamatokat is meg tudják mutatni önnek és segítenek megválaszolni kérdéseiket.

 • Árajánlatadás

  A megkeresésünk után munkatársaink minden esetben egyedi személyre szabott árajánlatot készítenek a legrövidebb idő alatt. A feladatunk, hogy az ön által megadott méretek alapján a legpontosabb és a legmegfelelőbb árajánlatot készítsük el. Online árajánlatkérés is lehetséges.

 • Helyszíni felmérés

  Cégünknél lehetőség van a nyílászárók, ajtók egyéb termékek árajánlatkérésekor, esetleg vásárlása előtt egy úgynevezett helyszíni méretpontosításra, amit a munkatársaink önnél a beépítés helyszínén végeznek el és ez által egy pontosabb képet tudunk adni a termékről, valamint önök is megnyugodhatnak, hogy egy szakember mérte fel a munkát. A felmérés után tudunk adni egy olyan pontos árajánlatot amely ha megfelel önnek egyből megrendelési majd pedig gyártási fázisba is kerülhet.

 • Méretre gyártás

  Az árajánlatot, méretpontosítást valamint a megrendelést követően történik a szerkezetek pontos méretre gyártása. Cégünknél minden szerkezet egyedi, nincsenek előre legyártott méretű nyílászárók, ajtók, redőnyök tehát akár ( mm ) eltérésekkel is tudunk gyártani. Amit nem saját magunk gyártunk, természetesen régi partnereinktől rendeljük meg a legrövidebb határidővel. A megrendelt és gyártásra előkészített termék a saját műhelyekben (ablakos, redőnyös, üveges, szinterező) kerül legyártásra. Olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akik szinte a kezdetektől a cégnél vannak, és sokat tudnak hozzá adni a minőségi termékek előállításához.

 • Üvegek méretre szabása (hőszigesítés)

  Üveges műhelyünkbe saját magunk szabjuk a sík és katedrál üveget, valamint több munka fázison keresztül készítjük a hőszig üveget, amit a műanyag, fa, és alumínium ablakokba, ajtókba függöny falakba építünk be. Vállaljuk külsős partnereinknek is a bérszabást, bérgyártást.

 • Helyszínre szállítás

  A termék legyártása után a megrendelő értesítést kap az árú átvételének időpontjáról ami történhet a telephelyen vagy a helyszínre történő szállítással. Az általunk beépített szerkezeteknél a kiszállítás ingyenes. Egyéb esetben, ha házhoz szállítást kér, akkor szállítási költséget számolunk fel. A megrendelésnél ennek anyagi költségeit tisztázni kell.

 • Szakszerű beépítés

  Külön beépítésre szakosodott munkatársaink építik be a nyílászárókat, redőnyöket, egyéb termékeket. Az esetlegesen kibontott, feleslegessé vált régi ajtókat, ablakokat ingyen elszállítjuk a helyszínről.

 • Befejező munkálatok

  A nyílászárók beépítése után a lehetséges kiegészítőket (párkányt, takarólécet, szellőzőt, redőnyt, szúnyoghálót) felszereljük valamint vállaljuk az utólagos munkákat is mint a fal visszajavítása,a kisebb sérülések vakolása a régi redőny tok gipszkartonnal való lejavítását vagy a régi tokba való beépítésnél a tok eltakarását.

 • Javítások

  Elsősorban Klubtagjaink számára, vállaljuk a nem saját magunk által gyártott és beépített szerkezetek javítását, cseréjét.

  - ablakok ajtók: beállítását, zár cserét, újra üvegezést, ajtó panel cserét, pántok, vasalatok javítását, kilincsek cseréjét, stb.
  - redőnyök: javítását, gurtni cserét, lécek, lefutók pótlását, cseréjét, stb.
  - reluxa: újra füzést, lamella, létra cserét, stb.
  - szúnyogháló: csak háló cserét, rugó javítást, stb.
  - szalagfüggöny: karnis cserét, elszakadt függöny vállfa cserét, függöny lamella pótlást, újra füzést, gyöngy cserét stb.
  - napernyő: ponyva cserét, motor javítást stb.
  - üveg: cserét
  - beltéri ajtó: beállítását, zár, kilincs cseréjét stb.

 • Egyéb kiegészítők

  Lehetősége van több, általunk forgalmazott kiegészítő külön megvásárlására is pl: kilincsek, párkányok, rögzítőelemek, ragasztók, takarólécek, szellőztetők, árnyékolástechnikai alkatrészek.

 • Részletfizetési lehetőség

  A Cetelem Bankkal kötött szerződésünk által lehetőség nyílik a részletfizetésre is. A Bank többféle konstrukciót dolgozott ki ami közül szinte biztosra veheti hogy megtalálja az önnek leg inkább megfelelő részletfizetési módot. Bővebb felvilágosításért keresse munkatársainkat.

 • 1