redonyablak.hu - Az otthon melegéért

A könyökkaros napellenző az árnyékolástechnika egyik legrégebbi és egyben leglátványosabb eszköze. Elsősorban teraszok, erkélyek tűző naptól való megvédésére használják, ezáltal a beltér is kevésbé melegszik fel. A napellenző megvéd kisebb esők ellen is, ponyvája vízlepergető bevonattal van ellátva, de elsősorban nem ez az elsődleges alkalmazási területe. Nagyobb esők, viharok esetén semmi esetre sem szabad felügyelet nélkül hagyni, mert egy váratlan viharos szél könnyen kárt tehet benne. Ennek megelőzésére alkalmas az elektromos motorral ellátott típusokhoz illeszthető szélérzékelő, mely automatikusan betekeri a napellenzőt, ha a szél sebessége eléri az általunk beállított mértéket. Ha a ponyva mégis megázna, fontos, hogy utána kitekert állapotban mihamarabb kiszárítsuk azt. Másik hasznos kiegészítője az elektromos motoroknak a fényérzékelő, mely érzékeli az erős napsütés és a borultabb időjárás változásait, ahhoz igazítja a napellenzőt. 

Könyök-karos napellenző árnyékoláshoz, ponyvávalA napellenző mozgatását egy áttételes hajtóművön keresztül könyökkarok végzik. Az ezekben található rugók biztosítják a ponyva feszesen tartását. A hajtómű hagyományosan kézi karral (kurblival) működtethető, de lehetőség van elektromos csőmotorral történő üzemeltetésre is. Utóbbi esetben a ki- betekerés történhet fali kapcsoló, vagy távirányító segítségével, vagy akár előre programozott időpontok szerint is. 

Az általunk készített napellenzők 2 mm falvastagságú acél zártszelvényre épülnek, az ehhez kapcsolódó karok és bölcsők alumínium öntvényből készülnek. 

Cégünk az osztrák Sattler cég által gyártott ponyvákat használja, melyek UV állóak, vízlepergetőek, gombásodás elleni bevonattal vannak ellátva, így akár 15 éven át is megőrzik minőségüket.

Könyök-karos napellenző árnyékoláshoz, ponyvával

A napellenző felszerelése lehetséges homlokzatra (falra), mennyezetre, fa szerkezetre, speciális tartószerkezet készítésével akár speciális helyekre is. Hőszigetelt, lambériázott falak esetén némi előkészítéssel szintén biztonságosan rögzíthető a napellenző.

Amennyiben a napellenző betekert állapotban nem védett az esőtől, hótól, fölé alumíniumból készült védőtető felszerelése szükséges.

Nyílászáró, Ajtó, Ablak és Árnyékolás termékek szabvány és egyedi gyártása. Szolgáltatásaink:

 • Tanácsadás

  Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre telefonon, Email-en vagy személyesen irodánkban ahol akár a gyártási folyamatokat is meg tudják mutatni önnek és segítenek megválaszolni kérdéseiket.

 • Árajánlatadás

  A megkeresésünk után munkatársaink minden esetben egyedi személyre szabott árajánlatot készítenek a legrövidebb idő alatt. A feladatunk, hogy az ön által megadott méretek alapján a legpontosabb és a legmegfelelőbb árajánlatot készítsük el. Online árajánlatkérés is lehetséges.

 • Helyszíni felmérés

  Cégünknél lehetőség van a nyílászárók, ajtók egyéb termékek árajánlatkérésekor, esetleg vásárlása előtt egy úgynevezett helyszíni méretpontosításra, amit a munkatársaink önnél a beépítés helyszínén végeznek el és ez által egy pontosabb képet tudunk adni a termékről, valamint önök is megnyugodhatnak, hogy egy szakember mérte fel a munkát. A felmérés után tudunk adni egy olyan pontos árajánlatot amely ha megfelel önnek egyből megrendelési majd pedig gyártási fázisba is kerülhet.

 • Méretre gyártás

  Az árajánlatot, méretpontosítást valamint a megrendelést követően történik a szerkezetek pontos méretre gyártása. Cégünknél minden szerkezet egyedi, nincsenek előre legyártott méretű nyílászárók, ajtók, redőnyök tehát akár ( mm ) eltérésekkel is tudunk gyártani. Amit nem saját magunk gyártunk, természetesen régi partnereinktől rendeljük meg a legrövidebb határidővel. A megrendelt és gyártásra előkészített termék a saját műhelyekben (ablakos, redőnyös, üveges, szinterező) kerül legyártásra. Olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akik szinte a kezdetektől a cégnél vannak, és sokat tudnak hozzá adni a minőségi termékek előállításához.

 • Üvegek méretre szabása (hőszigesítés)

  Üveges műhelyünkbe saját magunk szabjuk a sík és katedrál üveget, valamint több munka fázison keresztül készítjük a hőszig üveget, amit a műanyag, fa, és alumínium ablakokba, ajtókba függöny falakba építünk be. Vállaljuk külsős partnereinknek is a bérszabást, bérgyártást.

 • Helyszínre szállítás

  A termék legyártása után a megrendelő értesítést kap az árú átvételének időpontjáról ami történhet a telephelyen vagy a helyszínre történő szállítással. Az általunk beépített szerkezeteknél a kiszállítás ingyenes. Egyéb esetben, ha házhoz szállítást kér, akkor szállítási költséget számolunk fel. A megrendelésnél ennek anyagi költségeit tisztázni kell.

 • Szakszerű beépítés

  Külön beépítésre szakosodott munkatársaink építik be a nyílászárókat, redőnyöket, egyéb termékeket. Az esetlegesen kibontott, feleslegessé vált régi ajtókat, ablakokat ingyen elszállítjuk a helyszínről.

 • Befejező munkálatok

  A nyílászárók beépítése után a lehetséges kiegészítőket (párkányt, takarólécet, szellőzőt, redőnyt, szúnyoghálót) felszereljük valamint vállaljuk az utólagos munkákat is mint a fal visszajavítása,a kisebb sérülések vakolása a régi redőny tok gipszkartonnal való lejavítását vagy a régi tokba való beépítésnél a tok eltakarását.

 • Javítások

  Elsősorban Klubtagjaink számára, vállaljuk a nem saját magunk által gyártott és beépített szerkezetek javítását, cseréjét.

  - ablakok ajtók: beállítását, zár cserét, újra üvegezést, ajtó panel cserét, pántok, vasalatok javítását, kilincsek cseréjét, stb.
  - redőnyök: javítását, gurtni cserét, lécek, lefutók pótlását, cseréjét, stb.
  - reluxa: újra füzést, lamella, létra cserét, stb.
  - szúnyogháló: csak háló cserét, rugó javítást, stb.
  - szalagfüggöny: karnis cserét, elszakadt függöny vállfa cserét, függöny lamella pótlást, újra füzést, gyöngy cserét stb.
  - napernyő: ponyva cserét, motor javítást stb.
  - üveg: cserét
  - beltéri ajtó: beállítását, zár, kilincs cseréjét stb.

 • Egyéb kiegészítők

  Lehetősége van több, általunk forgalmazott kiegészítő külön megvásárlására is pl: kilincsek, párkányok, rögzítőelemek, ragasztók, takarólécek, szellőztetők, árnyékolástechnikai alkatrészek.

 • Részletfizetési lehetőség

  A Cetelem Bankkal kötött szerződésünk által lehetőség nyílik a részletfizetésre is. A Bank többféle konstrukciót dolgozott ki ami közül szinte biztosra veheti hogy megtalálja az önnek leg inkább megfelelő részletfizetési módot. Bővebb felvilágosításért keresse munkatársainkat.

 • 1