redonyablak.hu - Az otthon melegéért

Fa ablak profil rendszerek

A fa, a folyamatosan használt erdőkből nyert, megújuló nyersanyag; az ember egyik legrégebbi építőanyaga. A fát a kitermelése után manapság már szinte teljesen felhasználják: még a kéreg, a fűrészpor és a lehulló fadarabok sem mennek veszendőbe. A többivel összehasonlítva, a fából készült ablakok gyártása során a legkisebb az energiafelhasználás (pl. a PVC-ből készülő műanyag ablakokhoz és bejárati ajtókhoz képest hatod akkora), csak jelentéktelen környezet-terhelés áll elő, és szakképzett munkaerő kerül alkalmazásra.

A mai fa ablakok, nyílászárók , erkélyajtók, újrahasznosíthatóak. Az igazi ökológiai egyensúly elképzelhetetlen az újrahasznosítás (recycling) nélkül. A régi, fából készült ablakok, terasz ajtók kiszerelése és alkatrészeinek (fa, üveg, fém) újrahasznosítása már megoldott probléma. A fa például alapanyaga lehet a különböző fa alapú laptermékeknek, vagy a korszerű hőerőművekben CO2-mentes égetéssel energiát szolgáltathat. Csak a fa alapanyaggal érhető el egy teljes egészében pozitív ökológiai mérleg, hiszen főként a fapótló anyagok, mint a PVC, nem megújuló, fosszilis nyersanyagokból készülnek.Ökológiai szempontok

Hőszigetelés

A fa biztosítja a legjobb hőszigetelést (ezt a Uf mutatóval fejezi ki, melynek értéke fa esetében 1,2 és 1,6 W/m2 K között van). A faanyag kiváló hőszigetelési tulajdonságai azt is megakadályozzák, hogy az ablakkeret, ablak szárny vagy bármely ablak alkatrész hideget sugározzon, és így páralecsapódás alakuljon ki rajta. A természetes fa megérintése, még ha odakint hideg is van, Önnek is hatásosan fogja ezt bizonyítani. A hőszigetelt üvegezésű fa ablakok megfelelősége még a szigorú hőszigetelési előírások elvárásait is túlszárnyalja. Összefoglalva: A minőségi hőszigetelt fa ablakokkal, fa bejárati ajtók jelentős fűtési energia-megtakarítás érhető el, ami jó a felhasználó zsebének, és a környezetnek, hiszen kevesebb energiahordozót kell elégetni és kevesebb széndioxid keletkezik.

Hangszigetelés

A fenyő ablak profilok speciális üvegezéssel, optimális, akár 42 dB feletti hangszigetelési értéket is elérhetnek.

Tűzvédelem

A fa, mint szerves alapanyag, szokatlanul viselkedik az égés során, hiszen sokáig megtartja a szilárdságát. A felület elszenesedésével egy szigetelő-réteg alakul ki, aminek hatására a tűz egyre lassabban terjed befelé. A tűzvédő üveggel ellátott ablakok akár 90 percig is képesek feltartóztatni a tűzet.

Tartósság

Az alapanyag, a szerkezet és a minőség biztosítják a hosszú élettartamot. Semely más alapanyag nem tudja hatásosabban szemléltetni a tartósságot, mint a fa. Jó pár példa van arra, hogy a több mint 100 éves fa ablakok mind a mai napig használatbanFa nyílászáró ablakok vannak, annak ellenére, hogy a maihoz képest jóval alacsonyabb technikai színvonalon készültek. A többi alapanyagnak még bizonyítania kell!

Stabilitás/szilárdság

A fa ablakok szilárdsága bármilyen formában és méretben kiváló. Az ablakkeretek a napsugárzás hatására akár 80°C-ra is felmelegedhetnek, ami a fából készült ablakoknál nem jelent gondot, hisz a faanyag hőtágulási együtthatója bármely más alapanyagénál jóval kisebb! A hőtágulás következtében fellépő elégtelen szigetelés veszélye nem elhanyagolható, hiszen hiányos zaj-, hő- és nedvesség-szigetelést eredményezhet! Nemhiába az ablakok az épület szemei.

Ápolás/karbantartás

A száz éves, vagy még öregebb fa ablakok nem számítanak ritkaságnak, tehát egy jól szerkesztett, helyes beépítésű és rendesen ápolt faablak valóban hosszú távú megoldás. A fa ápolása egyszerű. Az időjárási viszontagságoktól függően, szükség esetén a fa ablakokat újra kell festeni, amit a mai, korszerű, vízbázisú lakkokkal bárki megtehet. Egy festés után pedig az ablakok vadonat újnak tűnnek. Ezen kívül a fából készült ablakok könnyen javíthatóak. A fa ablakok nem töltődnek fel elektromossággal, ezáltal nem vonzzák a koszt.

Alkalmazott alapanyagok

 • borovi fenyő
 • luc fenyő
 • vörös fenyő
 • tölgy
 • meranti

Profilok

Standard 68 mm-es fa ablak profil

A Standard 68 mm-es ablak:

 • időjárásálló alumínium vízvető és szárnytakaró
 • hőszigetelt üvegezés
 • több ponton való zárás
 • választható rusztikus vagy standard profillal

Szigetelési értékek:

Két rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4-18-4 szerkezetű:

 • Ug= 1,1 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Uw=1,6 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
 • Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
 • g= 63% (összenergia áteresztés)
Premium 88mm-es fa ablak profil

A Premium 88 mm-es ablak:

 • időjárásálló alumínium vízvető és szárnytakaró
 • hőszigetelt üvegezés
 • több ponton való zárás
 • választható rusztikus vagy standard profillal

Szigetelési értékek:

Két rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4-16-4-16-4 szerkezetű:

 • Ug= 0,6 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Uw=0,93 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
 • Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
 • g= 49% (összenergia áteresztés)
Fa-Alu ablak profil

A Fa - Alu ablaktípusban találkozik a fa melegsége az alumínium tisztaságával és méltóságával. Termékcsaládunk ezen tagjánál a fakeret megteremti az otthon meghitt hangulatát, míg az alumínium borítás praktikusan biztosítja a védelmet az időjárás viszontagságai ellen.

Cégünk 6 különböző megjelenésű, formájú és tuljadonságú profillal dologozik. A két fő csoportunk a standard és a minimál rendszerek. A Standard rendszert ajánljuk minden olyan újépítéshez és felújításhoz ahol fontos az ablak külső oldali felület védelme, viszont a kényelem és használhatóság magas szintű. 

 

A Minimál rendszert ajánljuk olyan újépítéshez és felújításhoz ahol fontos az ablak külső oldali felület védelme, s az épülő ház, egyedi vonalvezetésű, megjelenésű ház, a mai kornak megfelelő stílust képviel. Kivitelezni tudjuk ezzel a stílussal a mély üvegezést, amikor kifejleszettük ezt a rendszert a cél az volt, hogy minél nagyobb, összefüggő üvegtáblákat tudjunk használni. Ebben a rendszerben nem találhatóak betétcsapok, a cél a minél nagyonn üveg bevilágító méret megközelítése.faablako profil3

Minden profil mellé tudunk ajánlani ugyanolyan típusú profilú termékeket, bejárati ajtót, toló - bukót, emelő - tolót, harmónika rendszert.

Jellemzők:

 • Minőségi fa alapanyag, hőszigetelt üvegezés, maximális kényelem, több ponton való záródás, időjárás álló, külső alumínium keretszerkezet (akár 10 év vagy 30 év garanciával), ragasztott gérvágott és excenterrel összeépített alu keretek, szép illesztések, klipszrendszeren való rögíztés, üvegtörés esetén, gyors precíz üvegcsere
 • Igény szerint akár fa mintázatú ALU profil család ( aranytölgy, fenyő, bükk, mahagóni), üvegléc nélküli profil, egyedi megjelenés és design (standard vagy minimál rendszer), prémium értékek elérése, belső oldali száraz üvegezés epdm tőmítéssel, rejtett vasalattal, akár 150 kg teherbírással, tehermentesítővel, Opcóként Roto mVS integrált mágneses riasztó rendszerrel.

Szigetelési értékek:

Fa - Alu Standard 88 mm profilra
Két rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4-16-4-16-4 szerkezetű.

 • Ug= 0,6 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Uw=0,93 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
 • Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
 • g= 63% (összenergia áteresztés)
Passzív Fa-Alu ablak profil

Termékcsaládunk Passzív Fa - Alu tagjának esetében nem számít, hogy közelít a tél vagy tombol a nyár, hiszen a háromrétegű, 44 mm vastagságú, kiváló minőségű alapanyagokból készülő hőszigetelő üvegszerfaablako profil4kezetnek köszönhetően mindig biztosított a megfelelő hőmérséklet otthonában. Kapcsoljon ki és élvezze a termékcsalád által nyújtott biztonságot és nyugalmat!

Szigetelési értékek:

Három rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4-18-4-18-4 szerkezetű:

 • Ug= 0,6 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Uw=0,78 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
 • Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
Minimál FA-ALU ablak profil

A Minimál Fa - Alu ablaktípusban találkozik a fa melegsége az alumínium tisztaságával és méltóságával. Termékcsaládunk ezen tagjánál a mai kor tervezte házak egyenes vonalvezetése, a kocka és téglatest alakú helységek, vonalai jelentkeznek a profilon.

A Minimál rendszert ajánljuk olyan újépítéshez és felújítás ahol fontos az ablak külső oldali felület védelme, s az épülő ház, egyedi vonalvezetésű, megjelenésű ház, a mai kornak megfelelő stílust képvisel. Tudjuk képviseli ezzel a stílussal a mélyen való üvegezést, amikor kifejleszettük ezt a rendszert a cél az volt, hogy minél nagyobb, összefüggő üvegtáblákat tudjunk használni. Ebben a rendszerben nem találhatóak betétcsapok, a cél a minél nagyobb, telibb üveg bevilágító méret megközelítése.

 • Minden profil mellé tudunk ajánlani ugyanolyan típusú profilú termékeket, bejárati ajtót, toló - bukót, emelő - tolót, harmónika rendszereket.
 • Minimál hatású ablakot igény szerint Minimál Passzív Fa - Alu profilban is tudjuk készíteni.

Szigetelési értékek:

Három rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4 - 16 - 4 - 16 -4 szerkezetű:

 • Ug= 0,6 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Opció Ug = 0,5 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Uw=0,93 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
 • Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
 • g= 49% (összenergia áteresztés)
Passzív minimál FA-ALU ablak profil

A Minimál Passziv Fa - Alu ablaktípusban találkozik a fa melegsége az alumínium tisztaságával és méltóságával. Termékcsaládunk ezen tagjánál a mai kor tervezte házak egyenes vonalvezetése, a kocka és téglatest alakú helységek, vonalai jelentkeznek a profilon. Ajánljuk a profilt olyan passzív házhoz vagy passzív ház közeli kondicókkal ellátott épülethez ahol fontos a stliusjegyek, a vonalak találkozása.

Szigetelési értékek:

Két rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4 lowe - 16 - 4 - 16 -4 lowe szerkezetű:

 • Ug= 0,6 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Uw= 0,78 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
 • Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
 • g= 49% (összenergia áteresztés)
Kapcsolt geréb tok fa blak profil

Jelentése a kapcsolt gerébtokos szerkezetnek azt sugallja, hogy a külső és belső oldali szárnyak kapcsolva vannak egy gerébtokra vasalatok segítségével. Régi időkben amikor még nem volt még kialakulva egy jó hőszigetelő, hangszigetelő érték nem tudták megoldani a lég és hang zárásokat. Mai napokra ez az irányzat megmaradt és ismét virágzik. Nagyon sok olyan nagyvárosi, fővárosi ház épült ahol a mai napig a müemlékvédők szigorú szabályai szerint csak hasonló típusú szerkezet építhető be esetleges ablakcsere kapcsán.

Szerkezeti felépítéséhez, kapcsolataihoz, nagy szakmai tudás szükséges. Az országban nagyon kevés cég foglalkozik a gyártásukkal mert nagyon időigényes. Az amúgy is egyedi szerkezet nagyon könnyen tud a ház legszebb részévé válni ha akár kap egy díszes elő keretet amire zsalukat építünk rá.

Szinte bármilyen egyedi díszítés, forma megjeleníthető rajta.

Szigetelési értékek:

Két rétegű üvegezésnél értendőek, ahol a hőszigetelt üveg 4-18-4 szerkezetű:

 • Ug= 1,1 W/m2K ( Üveg hő átbocsájtási tényezője)
 • Uw=1,6 W/m2K ( Szerkezet hő átbocsájtási tényezője)
 • Rw=32 dB (-1;5)( Hangszigetelés)
 • g= 63% (összenergia áteresztés)
Termoscudo passzív fa ablak rendszer

Innováció, a rugalmasság és az állandó fejlődés eredményeként megszületett, egy optikailag keskeny fa és alumínium ablak együttes passzívházakhoz kifejezetten.

Uw= 0,78 W/m2K

Garantált bevizsgált értékek a PasszivHáz intézetében Darmstadtban, egyedi megjelenés, páratlan forma, külső oldalon minimál keskeny szerkezet és síkbazárodó forma.
Minimál Design bárki számára!

Logikus választás a Termoscudo Passzív Ablak a többi passzív rendszerhez képest a profil vastagság 97,5 mm míg van olyan rendszer ahol ez 130-150 mm közé esik.
Jól megtervezett, átfontolt profil, a csúcstermékek Kedvelőinek!

Mi is a Termoscudo Passzív Ablak?

Egy komplett rendszer, amiben belső oldalon, minimál kialakítású szögletes profil, a középső réteg XPS nevű tömör szigetelőanyag található, amelynek a hőáteresztési tényezője csupán 0,059 W / (m² K). Nagyon kedvező a merevsége és a rugalmassága, és garantált a szakítószilárdsága. A külső oldalon az alumínium vértezés, síkbailleszkedő, síkbazárodó verzióban.
Fő küldetése:

A kortárs design, tiszta szögletes vonalak, letisztult formák, a koncepciók extrém hőszigetelési teljesítményei a főbb jellemzői a Jankó Ablak Passzív rendszerének.

Válaszható Színek

Színek tekintetében a Ral kártya színei választhatóak, de igény alapján fényes; félfényes; matt színek állnak a rendelkezésünkre. Megtalálhatók a színek között egyedinek mondható inox hatású alumíniumok, és az oxypulver prémium felületek.

Tulajdonságok:

 • Design és életstílus
 • Top – értékek, top üvegezés
 • Keskeny keret optika
 • Beépítési mélység 97,5 mm
 • Külső oldalon SÍKBAZÁRODÓ
 • 4 x Gumitömítés

Passziv ház ablak előnyei:

 • nagyon kedvező hőszigetelési értékek
 • gyorsan megtérülő befektetés a hosszú fűtési időszak végett kisebb fűtés számlák
 • megnövelt komfort a használójának
 • könnyű fenntarthatóság
 • nincs páralecsapódás, nem szükséges az ablak alá fűtőtestet helyezni
 • speciális és mégis fokozottan stabil termék
 • tok / szárny vastagság 97,5 mm / 114 mm

 

 

arajanlatkeres.png

 

Fa ablakok technikai jellemzői:

Standard 68 mm-es ablak:

    Ug= 1,1 W/m2K
    Uw=1,6 W/m2K
    Rw=32 dB (-1;5)

Extra 78 mm-es ablak:

    Ug= 0,7 W/m2K
    Uw=1,1 W/m2K
    Rw=32 dB (-1;5)

Premium 88 mm-es ablak:

    Ug= 0,6 W/m2K
    Uw=1,0 W/m2K
    Rw=32 dB (-1;5)

Fa - alu ablak 68 mm:

    Ug= 1,1 W/m2K
    Uw=1,6 W/m2K
    Rw=32 dB (-1;5)

Passzív fa - alu  ablak:

    Ug= 0,6 W/m2K
    Uw=0,8 W/m2K
    Rw=32 dB (-1;5)

Jó tudni

Minden ablakhoz rendelhető szerkezetében és kinézetében hozzá illő bejárati ajtó!

Uf = a keret hőátbocsátási tényezője

Ug = az üveg hőátbocsátási tényezője

Uw = a teljes rendszer hőátbocsátási tényezője

Árkategória

Árkategóriák

Az árak a felszereltség függvényében változhatnak.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Nyílászáró, Ajtó, Ablak és Árnyékolás termékek szabvány és egyedi gyártása. Szolgáltatásaink:

 • Tanácsadás

  Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre telefonon, Email-en vagy személyesen irodánkban ahol akár a gyártási folyamatokat is meg tudják mutatni önnek és segítenek megválaszolni kérdéseiket.

 • Árajánlatadás

  A megkeresésünk után munkatársaink minden esetben egyedi személyre szabott árajánlatot készítenek a legrövidebb idő alatt. A feladatunk, hogy az ön által megadott méretek alapján a legpontosabb és a legmegfelelőbb árajánlatot készítsük el. Online árajánlatkérés is lehetséges.

 • Helyszíni felmérés

  Cégünknél lehetőség van a nyílászárók, ajtók egyéb termékek árajánlatkérésekor, esetleg vásárlása előtt egy úgynevezett helyszíni méretpontosításra, amit a munkatársaink önnél a beépítés helyszínén végeznek el és ez által egy pontosabb képet tudunk adni a termékről, valamint önök is megnyugodhatnak, hogy egy szakember mérte fel a munkát. A felmérés után tudunk adni egy olyan pontos árajánlatot amely ha megfelel önnek egyből megrendelési majd pedig gyártási fázisba is kerülhet.

 • Méretre gyártás

  Az árajánlatot, méretpontosítást valamint a megrendelést követően történik a szerkezetek pontos méretre gyártása. Cégünknél minden szerkezet egyedi, nincsenek előre legyártott méretű nyílászárók, ajtók, redőnyök tehát akár ( mm ) eltérésekkel is tudunk gyártani. Amit nem saját magunk gyártunk, természetesen régi partnereinktől rendeljük meg a legrövidebb határidővel. A megrendelt és gyártásra előkészített termék a saját műhelyekben (ablakos, redőnyös, üveges, szinterező) kerül legyártásra. Olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akik szinte a kezdetektől a cégnél vannak, és sokat tudnak hozzá adni a minőségi termékek előállításához.

 • Üvegek méretre szabása (hőszigesítés)

  Üveges műhelyünkbe saját magunk szabjuk a sík és katedrál üveget, valamint több munka fázison keresztül készítjük a hőszig üveget, amit a műanyag, fa, és alumínium ablakokba, ajtókba függöny falakba építünk be. Vállaljuk külsős partnereinknek is a bérszabást, bérgyártást.

 • Helyszínre szállítás

  A termék legyártása után a megrendelő értesítést kap az árú átvételének időpontjáról ami történhet a telephelyen vagy a helyszínre történő szállítással. Az általunk beépített szerkezeteknél a kiszállítás ingyenes. Egyéb esetben, ha házhoz szállítást kér, akkor szállítási költséget számolunk fel. A megrendelésnél ennek anyagi költségeit tisztázni kell.

 • Szakszerű beépítés

  Külön beépítésre szakosodott munkatársaink építik be a nyílászárókat, redőnyöket, egyéb termékeket. Az esetlegesen kibontott, feleslegessé vált régi ajtókat, ablakokat ingyen elszállítjuk a helyszínről.

 • Befejező munkálatok

  A nyílászárók beépítése után a lehetséges kiegészítőket (párkányt, takarólécet, szellőzőt, redőnyt, szúnyoghálót) felszereljük valamint vállaljuk az utólagos munkákat is mint a fal visszajavítása,a kisebb sérülések vakolása a régi redőny tok gipszkartonnal való lejavítását vagy a régi tokba való beépítésnél a tok eltakarását.

 • Javítások

  Elsősorban Klubtagjaink számára, vállaljuk a nem saját magunk által gyártott és beépített szerkezetek javítását, cseréjét.

  - ablakok ajtók: beállítását, zár cserét, újra üvegezést, ajtó panel cserét, pántok, vasalatok javítását, kilincsek cseréjét, stb.
  - redőnyök: javítását, gurtni cserét, lécek, lefutók pótlását, cseréjét, stb.
  - reluxa: újra füzést, lamella, létra cserét, stb.
  - szúnyogháló: csak háló cserét, rugó javítást, stb.
  - szalagfüggöny: karnis cserét, elszakadt függöny vállfa cserét, függöny lamella pótlást, újra füzést, gyöngy cserét stb.
  - napernyő: ponyva cserét, motor javítást stb.
  - üveg: cserét
  - beltéri ajtó: beállítását, zár, kilincs cseréjét stb.

 • Egyéb kiegészítők

  Lehetősége van több, általunk forgalmazott kiegészítő külön megvásárlására is pl: kilincsek, párkányok, rögzítőelemek, ragasztók, takarólécek, szellőztetők, árnyékolástechnikai alkatrészek.

 • Részletfizetési lehetőség

  A Cetelem Bankkal kötött szerződésünk által lehetőség nyílik a részletfizetésre is. A Bank többféle konstrukciót dolgozott ki ami közül szinte biztosra veheti hogy megtalálja az önnek leg inkább megfelelő részletfizetési módot. Bővebb felvilágosításért keresse munkatársainkat.

 • 1