redonyablak.hu - Az otthon melegéért

A műanyag lamellák hőszigetelő tulajdonsága is jó, ám az alumíniumból készültek PUR hab töltése jelentősen növeli a lamellák szigeteltségét. A lefutók gumi- vagy kefeszigetelése is jobban szigetel, mint a sima lefutóké, és e mellett még a redőny mozgatását is csendessé teszi. A lamellák alján levő lágy gumibetét pedig a redőnytest hézag-mentesebb alsó párkányra fekvésével állja útját a hideg levegőnek. Nem lényegtelenek a redőnytokok sem, mivel ezek közül is csak a megfelelő hőszigetelésűek csökkenthetik számottevően a hideg levegő hűtő hatását. Ezért mindezek kellő átgondolásával célszer redőnyt választani és rendelni.

Redőny hőáteresztésMagától értetődő, hogy a redőnyök télen csak teljesen leeresztett állapotban akadályozzák meg a lakóhelyiség levegőjének a lehűlését. Ez főként az esti órákban jelentős, amikor a külső fényviszonyok miatt már úgyis felgyújtjuk a világítást. A teljesen leeresztett redőnyök egyúttal a külső zajokat is érezhetően csökkentik, és ez a hatás még ebben az időszakban sem lebecsülendő a nyugalmunk szempontjából. Előtte azonban ajánlatos az alapos szellőztetés, hiszen az átmelegedett falak még egy intenzív levegőcsere után gyorsan felmelegítik az alakon beáramló friss hideg levegőt is. Reggel pedig egy, az estinél még hosszabb szellőztetéssel cserélhető ki az éjszaka elhasznált levegő, a frisset pedig gyorsan átmelegíti a kellő intenzitású fűtés. Így a hideg éjszakai hőmérsékletcsökkenés okozta hőleadás jelentős részét a leeresztett redőny megakadályozza, és ezáltal a fűtést sem kell magasabb fokozatra állítani.

A redőnyök anyagát tekintve két nagy csoport van, a műanyag és az aluminium redőnyök.

Aluminium redőny lamella

Az alumínium lamellák hengereltek, felületüket UV stabil lakréteg védi. Az alumínium lécek belseje hőszigetelő habbal tömített.A szerkezetek az egyes típusoknál megjelölt alapszínekben, vagy felár ellenében a RAL színskála bármely színében rendelhető. A külső tokos, valamint a ráépíthető tokos redőnyök esetében felár ellenében faerezetes keretek is kaphatók.

Biztonságos aluminium redőny

A redőnyöket a betörés elleni még nagyobb védelem érdekében feltolás gátlóval vagy kulccsal zárható/reteszelhető zárólécekkel is elláthatjuk.

Válasszon Ön is aluminium redőny megoldásainkból, mert hosszú távon sokkal előnyösebb, élettartamuk akár több évtized is lehet.
Redőny

Az alumínium redőny minden alkatrész alumíniumból készül, ezért is kiváló hőszigetelő télen és nyáron egyaránt, a feltolásgátló pedig megakadályozza az illetéktelen behatolást otthonába, ellenáll az időjárási viszontagságoknak, hosszú élettartamú, a széles színpalettának köszönhetően igazítani tudjuk a lakás színéhez. Az alumínium redőny hőszigetelési értéke eléri a K=1,1W/m2K, zajszigetelési értékük pedig 36dB.

Az aluminium redőny számtalan előnnyel rendelkezik a műanyag redőnnyel szemben:

 • leeresztett állapotában már nem csak a fényt képes megszűrni, hanem kvázi szigetelésként is működik
 • nyáron biztosítja a kellemes hőmérséklet megőrzését a lakáson belül, sőt emellett még a légcsere is megvalósítható a lamellák közötti rések által
 • télen pedig teljesen leeresztett állapotban meggátolja a belső tér hő leadását, ezáltal akár 15%-al csökkentheti a fűtési költségeket, ez azonban függ az ablakfelület méretétől, az aluminium redőny típusától és anyagától is
 • az aluminium redőnyök hang-és hőszigetelő tulajdonságukat a lamellák belsejében elhelyezett PUR hab töltetnek köszönhetik
 • az aluminium redőnyök motoros mozgatása akár kényelmi szempontokat is szolgálhat, de előfordulhatnak olyan nagy redőny felületek, ahol pl. egy idősebb embernek nagy erőfeszítésébe kerülne a kézi felhúzás - itt is praktikus megoldás az automatizálás.

 

Automatizálás:

Ez az aluminium redőny tengelye helyére helyezett csőmotorral valósul meg, melynek teljesítménye igazodik az aluminium redőny méretéhez és súlyához. A motorok működtetése lehet vezetékes és rádiós. A rádiós vezérlés több variációs lehetőséget biztosít, és külön vezetékezést sem igényel.
Lehetőség van külső fényérzékelő felszerelésére is, mely automatikusan kezeli az aluminim redőnyöket.

A képlet egyszerű!!!
Magas minőség + Biztonság + Kiváló hőszigetelés = Alumínium redőny
Redőny vezérlés

Nyílászáró, Ajtó, Ablak és Árnyékolás termékek szabvány és egyedi gyártása. Szolgáltatásaink:

 • Tanácsadás

  Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre telefonon, Email-en vagy személyesen irodánkban ahol akár a gyártási folyamatokat is meg tudják mutatni önnek és segítenek megválaszolni kérdéseiket.

 • Árajánlatadás

  A megkeresésünk után munkatársaink minden esetben egyedi személyre szabott árajánlatot készítenek a legrövidebb idő alatt. A feladatunk, hogy az ön által megadott méretek alapján a legpontosabb és a legmegfelelőbb árajánlatot készítsük el. Online árajánlatkérés is lehetséges.

 • Helyszíni felmérés

  Cégünknél lehetőség van a nyílászárók, ajtók egyéb termékek árajánlatkérésekor, esetleg vásárlása előtt egy úgynevezett helyszíni méretpontosításra, amit a munkatársaink önnél a beépítés helyszínén végeznek el és ez által egy pontosabb képet tudunk adni a termékről, valamint önök is megnyugodhatnak, hogy egy szakember mérte fel a munkát. A felmérés után tudunk adni egy olyan pontos árajánlatot amely ha megfelel önnek egyből megrendelési majd pedig gyártási fázisba is kerülhet.

 • Méretre gyártás

  Az árajánlatot, méretpontosítást valamint a megrendelést követően történik a szerkezetek pontos méretre gyártása. Cégünknél minden szerkezet egyedi, nincsenek előre legyártott méretű nyílászárók, ajtók, redőnyök tehát akár ( mm ) eltérésekkel is tudunk gyártani. Amit nem saját magunk gyártunk, természetesen régi partnereinktől rendeljük meg a legrövidebb határidővel. A megrendelt és gyártásra előkészített termék a saját műhelyekben (ablakos, redőnyös, üveges, szinterező) kerül legyártásra. Olyan kollégákkal dolgozunk együtt, akik szinte a kezdetektől a cégnél vannak, és sokat tudnak hozzá adni a minőségi termékek előállításához.

 • Üvegek méretre szabása (hőszigesítés)

  Üveges műhelyünkbe saját magunk szabjuk a sík és katedrál üveget, valamint több munka fázison keresztül készítjük a hőszig üveget, amit a műanyag, fa, és alumínium ablakokba, ajtókba függöny falakba építünk be. Vállaljuk külsős partnereinknek is a bérszabást, bérgyártást.

 • Helyszínre szállítás

  A termék legyártása után a megrendelő értesítést kap az árú átvételének időpontjáról ami történhet a telephelyen vagy a helyszínre történő szállítással. Az általunk beépített szerkezeteknél a kiszállítás ingyenes. Egyéb esetben, ha házhoz szállítást kér, akkor szállítási költséget számolunk fel. A megrendelésnél ennek anyagi költségeit tisztázni kell.

 • Szakszerű beépítés

  Külön beépítésre szakosodott munkatársaink építik be a nyílászárókat, redőnyöket, egyéb termékeket. Az esetlegesen kibontott, feleslegessé vált régi ajtókat, ablakokat ingyen elszállítjuk a helyszínről.

 • Befejező munkálatok

  A nyílászárók beépítése után a lehetséges kiegészítőket (párkányt, takarólécet, szellőzőt, redőnyt, szúnyoghálót) felszereljük valamint vállaljuk az utólagos munkákat is mint a fal visszajavítása,a kisebb sérülések vakolása a régi redőny tok gipszkartonnal való lejavítását vagy a régi tokba való beépítésnél a tok eltakarását.

 • Javítások

  Elsősorban Klubtagjaink számára, vállaljuk a nem saját magunk által gyártott és beépített szerkezetek javítását, cseréjét.

  - ablakok ajtók: beállítását, zár cserét, újra üvegezést, ajtó panel cserét, pántok, vasalatok javítását, kilincsek cseréjét, stb.
  - redőnyök: javítását, gurtni cserét, lécek, lefutók pótlását, cseréjét, stb.
  - reluxa: újra füzést, lamella, létra cserét, stb.
  - szúnyogháló: csak háló cserét, rugó javítást, stb.
  - szalagfüggöny: karnis cserét, elszakadt függöny vállfa cserét, függöny lamella pótlást, újra füzést, gyöngy cserét stb.
  - napernyő: ponyva cserét, motor javítást stb.
  - üveg: cserét
  - beltéri ajtó: beállítását, zár, kilincs cseréjét stb.

 • Egyéb kiegészítők

  Lehetősége van több, általunk forgalmazott kiegészítő külön megvásárlására is pl: kilincsek, párkányok, rögzítőelemek, ragasztók, takarólécek, szellőztetők, árnyékolástechnikai alkatrészek.

 • Részletfizetési lehetőség

  A Cetelem Bankkal kötött szerződésünk által lehetőség nyílik a részletfizetésre is. A Bank többféle konstrukciót dolgozott ki ami közül szinte biztosra veheti hogy megtalálja az önnek leg inkább megfelelő részletfizetési módot. Bővebb felvilágosításért keresse munkatársainkat.

 • 1